«یادگار قلم؛ کارنامه پژوهشی حسین مسرت ۱۳۹۷-۱۳۵۷» با گردآوری پیام شمس الدینی از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
حسین مسرت در شهریور ماه 1339 در یزد متولد شد. پدرش شاعر بود و کتابخانه بزرگی داشت؛ همین موضوع سبب شد او از کودکی با آثار ادبی آشنا شود. در سال 56 نخستین مقاله اش را در روزنامه اطلاعات منتشر کرد و در ادامه فعالیت خود را به عنوان روزنامه نگار پی گرت تا جایی که بیش از 600 مقاله در نشریات مختلف منتشر کرد.
این کتاب فهرست کتابها، گفتارها، گفتوگوها و سخنرانیهای حسین مسرت در نشریهها، کتابها، درگاهها، تارنماها و پایگاههای اینترنتی اطلاعرسانی است که از سال ۱۳۵۷تا پایان ۱۳۹۷ چاپ، منتشر یا زیر چاپ است.
پیام شمس الدینی در پیش درآمد کتاب نوشته: «این کتاب فهرست کتابها، گفتارها، گفتوگوها و سخنرانیهای حسین مسرت در نشریهها، کتابها، درگاهها، تارنماها و پایگاههای اینترنتی اطلاعرسانی است که از سال ۱۳۵۷تا پایان ۱۳۹۷چاپ، منتشر یا درج شده یا زیرچاپ است؛ (مطالب منتشر شده در فضاها و کانالهای مجازی جدید به دلیل عدم پایداری در ثبت اطلاعات، لحاظ نشده اند) و به گونهای است که میتوان آن را «کارنامه چهل ساله» دانست. به دلیل نبود دسترسی به برخی از آن نشریهها روشن نیست که برخی از این گفتارها در چه سالی و چه شمارهای از آن نشریه چاپ شده است و یا اگر برای نشر به مرکزی فرهنگی و اداری داده شده، چه بر سر آن آمده است، اما خوشبختانه رونوشتی از آن گفتارها در دست نویسنده آن باقی مانده است. تاریخ آغاز گردآوری فیشها به وسیله نویسنده، سال ۱۳۷۰ است و برخی از گفتارهای پیشین ممکن است از قلم افتاده باشد.»
بعد از سخن ناشر، پیش درآمد و گفتگو با حسین مسرت (یزد، یادگار تاریخ است)، فهرست مطالب کتاب به این قرار است:
آثار
شامل کتابها ـ جزوهها، گفتارها ـ یادداشتها، گفتارهای ارائه شده به همایشها و گردهمایی ها، سخنرانی، فیلم، گفتوگو و نوار، اشعار و داستان است
کتابشناسی
شامل کتابشناسی حسین مسرت، فهرست نشریات و فهرست تارنما و درگاههای مجازی.
تصاویر
«یادگار قلم؛کارنامه پژوهشی حسین مسرت ۱۳۵۷-۱۳۹۷» در 355 صفحه در سال جاری از سوی خانه کتاب منتشر شده است.